Близо 80% е запълнен капацитетът на болниците в област Благоевград за лечение

...
Близо 80% е запълнен капацитетът на болниците в област Благоевград за лечение
Коментари Харесай

Запълнени са близо 80% от Covid леглата в област Благоевград

Близо 80% е напълнен потенциалът на лечебните заведения в област Благоевград за лекуване на пациенти с Covid-19. Повечето интензивни кревати обаче са свободни. От Регионалната здравна ревизия сигнализират за усложнена обстановка в учебните заведения и детските градини, която няма по какъв начин да бъде преодоляна без затварянето им. 

Заразната заболеваемост на 100 000 души население в региона е близо 2200, над 900 са позитивните проби за последното денонощие. От 370 Covid-легла в лечебните заведения, свободни са едвам 87. В регионалната болница обстановката към момента е под надзор, съобщи шефът на лечебното заведение, д-р Огнян Митев: 

" В „ Реанимация “ имаме няколко свободни кревати. В предходните талази са стигали над 200 приети в болница, сега са на половина, само че никога не мога да направя прогноза отсега нататък ".

Повечето от инфектираните с Covid-19 са с леки признаци и се лекуват в къщи, заяви доктор Веселка Мончева от РЗИ-Благоевград. Тревожна е наклонността при децата и малолетните, където се регистрира най- огромен растеж на инфектирани. Това слага под въпрос образователният развой в учебните заведения:

" Тази седмица имаме много инфектирани деца. Това се вижда и по скоростта, с която карантинираме групи от детските ясли и градиниq и от учебните заведения. Всеки ден по стотина паралелки карантинираме. Това нещо би трябвало да се намерения, тъй като има и доста заболели учители ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР